Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τι είναι η Δυσμηνόρροια;

Τι είναι η Δυσμηνόρροια;

Δυσμηνόρροια είναι ο ιατρικός όρος των πόνων της περιόδου. Οι πόνοι της περιόδου είναι μια φυσιολογική κατάσταση που επηρεάζει το 50% των γυναικών. Υπάρχουν δύο ειδών δυσμηνόρροιας: η πρωτοπαθής και η δευτεροπαθής.

Πρωτοπαθής είναι οι κράμπες που επανέρχονται ξανά και ξανά και δεν οφείλονται σε άλλες ασθένειες. Ο πόνος συνήθως αρχίζει μία ή δύο μέρες πριν από την περίοδο ή όταν αρχίσει η αιμορραγία. Είναι πιθανό να αισθανθείτε πόνο από ήπιο ως σημαντικό στο χαμηλότερο σημείο της κοιλιακής χώρας, στην πλάτη ή τους μηρούς. Ενδέχεται να έχετε κι άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, εμετό, κόπωση, ακόμα και διάρροια. Οι κοινές κράμπες περιόδου συνήθως γίνονται λιγότερο επώδυνες όσο μεγαλώνει μια γυναίκα και πιθανώς να σταματήσουν εντελώς μετά την πρώτη γέννα.

Δευτεροπαθής δυσμηνόρροια ορίζεται όταν έχετε επώδυνες περιόδους εξαιτίας διαταραχών ή μόλυνσης στα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος. Ο πόνος αυτής της δυσμηνόρροιας συνήθως αρχίζει νωρίτερα στον γυναικείο κύκλο και διαρκεί περισσότερο από τις κράμπες. Συνήθως δεν υπάρχει ναυτία, εμετός, κόπωση ή διάρροια.

Πως αντιμετωπίζονται οι κράμπες περιόδου;

  • Τοποθέτηστε μια θερμοφόρα. Ξαπλώστε, βάλτε τη ζεστή θερμοφόρα πάνω στην κοιλιά σας για να χαλαρώσει το μυομήτριο και ξεκουραστείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ενυδατώστε τον οργανισμό.  Για τις ήπιες κράμπες, φτιάξτε ένα ρόφημα με χαμομήλι και τζίντζερ. Το χαμομήλι είναι χαλαρωτικό ενώ το τζίντζερ ανακουφίζει από τον πόνο.
  • Αποφύγετε την καφεΐνη. Συνήθως, οι κράμπες περιόδου προκαλούνται από υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης. Η καφεΐνη προκαλεί μεταβολές στα επίπεδα σακχάρου του αίματος, κάτι που επιδεινώνει τις κράμπες περιόδου.
  • Κάντε διατάσεις. Είναι γνωστό πως η άσκηση ενδυναμώνει τους μύες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση.
  • Καταναλώστε λιπαρά οξέα Ω-3. Τα λιπαρά οξέα Ω-3 ευνοούν την παραγωγή φυσικών αναλγητικών.
  • Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή. Ένας καθοριστικός παράγοντας για τη διαχείριση του πόνου είναι η διατροφή. Μια δραστική λύση για τον πόνο που σχετίζεται με την έμμηνο ρύση είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και κυρίως βιταμίνης Β και μαγνησιου.
Τι είναι η Δυσμηνόρροια;