Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μαύροι κύκλοι.. τέλος!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια απασχολούν τόσο τις  γυναίκες όσο και τους άνδρες και εμφανίζονται σε άτομα όλων των ηλικιών. Με τον όρο μαύροι κύκλοι εννοούμε την υπερμελάγχρωση που περιγράφεται με τη μορφή κηλίδων γύρω από τα μάτια, καθιστώντας όλη την γύρω περιοχή ιδιαίτερα κουρασμένη.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης των μαύρων κύκλων;

Το δέρμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του ανθρώπινου δέρματος. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια καταπονείται καθημερινά από τις εκούσιες ή ακούσιες γκριμάτσες, από τη διαρκή κίνηση των βλεφάρων και βέβαια από το οξειδωτικό στρες των κυττάρων της επιδερμίδας. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ας εστιάσουμε στους βασικότερους από αυτούς:

  • Κούραση. Ειδικότερα η έλλειψη ύπνου οδηγεί το δέρμα να δείχνει χλωμό και θαμπό και οι σκουρόχρωμοι ιστοί και τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα γίνονται πιο ορατά.
  • Ρινική συμφόρηση. Τα αιμοφόρα αγγεία γύρω και κάτω από τα μάτια καταλήγουν στα αγγεία της μύτης. Όταν η μύτη βουλώνει αυτά τα αγγεία φράζουν και η ροή του αίματος μειώνεται. Αυτό, λοιπόν, προκαλεί διαστολή των αγγείων κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα τα τελευταία να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σκούρα.
  • Η ηλικία. Όπως είναι αντιληπτό, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει το κολλαγόνο του, με συνέπεια να γίνεται ημιδιαφανές και να φαίνονται οι φλέβες κάτω από αυτό.
  • Η έκθεση στον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται πιο σκούρο.  Οι κύκλοι επομένως προκαλούνται από την αύξηση του φυσικού χρώματος στο δέρμα, ως αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο.
  • Η αφυδάτωση. Εάν δεν ενυδατώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ο οργανισμός είναι πιθανό να εμφανίσει μαύρους κύκλους.

Άμεση αντιμετώπιση

  • Αντιμετωπίστε άμεσα το πρόβλημα της εμφάνισης των μαύρων κύκλων αναζητώντας μια κρέμα ματιών που να περιέχει στην σύνθεσή της βιταμίνη Κ, ρετινόλη, βιταμίνη C, οξέα φρούτων ή καφεΐνη. Έρευνες απέδειξαν ότι η βιταμίνη Κ αποτελεί ένα πανίσχυρο όπλο και αντιμετωπίζει το πρόβλημα ελέγχοντας την συσσώρευση του αίματος στα αγγεία της περιοχής. Η ρετινόλη από μόνη της αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και κατ΄επέκταση το πάχος της λεπτής και διάφανης επιδερμίδας κάτω από τα μάτια. Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του κολλαγόνου, μια πρωτεΐνη που δίνει την σφριγηλότητα στο δέρμα. Προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και αποτρέπει την δημιουργία πανάδων και τη μείωση, τελειοποιώντας την υφή της επιδερμίδας.

Βρείτε ΕΔΩ όλα τα προιόντα περιποιήσης ματιών!

Μαύροι κύκλοι.. τέλος!