Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δυσοσμία στην Μασχάλη - Υπάρχει λύση!

Όλοι έχουμε αισθανθεί άβολα κάποια στιγμή, είτε είμαστε εμείς που έχουμε δυσοσμία στη μασχάλη, είτε είναι ο διπλανός μας στη δουλειά, στο λεωφορείο ή κάποιος περαστικός. Αναμφισβήτητα είναι μια κατάσταση που μας φέρνει σε δύσκολη θέση.

Ο ιδρώτας αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Από μόνος του ο ιδρώτας δεν έχει οσμή. Η δυσάρεστη οσμή από την μασχάλη εμφανίζεται όταν ο ιδρώτας συναντήσει τα βακτήρια που συνήθως υπάρχουν στην περιοχή.

Στον ιδρώτα υπάρχουν ουσίες που χρησιμοποιούν τα βακτήρια δημιουργώντας χημικές ενώσεις με θείο, το οποίο μυρίζει άσχημα ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες.

Υπάρχουν δύο είδη ιδρωτοποιών αδένων.

  • Οι κύριοι ιδρωτοποιοί αδένες (ονομάζονται εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες) όπου καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας και εκκρίνουν κυρίως νερό, το οποίο είναι άοσμο και εξατμίζεται για να μας δροσίσει.
  • Οι αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες όπου είναι κυρίως γύρω από περιοχές με πολλά τριχοθυλάκια, όπως οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα. Αυτοί οι αδένες εκκρίνουν μια λιπαρή ένωση και γίνονται πιο ενεργοί ως απάντηση στο στρες, τον φόβο, το άγχος, τον πόνο και τη σεξουαλική διέγερση. Αρχικά είναι άοσμο αυτό το λιπαρό έκκριμα, όμως παρέχει εξαιρετική τροφή για τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα μας.

Αντιμετώπιση δυσοσμίας:

  • Κάντε ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με αντιβακτηριδιακό σαπούνι.
  • Μόλις κάνετε ντους, στεγνώστε τον εαυτό σας εντελώς, δίνοντας προσοχή σε όλες τις περιοχές που ιδρώνετε πολύ.
  • Μόλις είστε καθαροί και στεγνοί, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό ή αντιιδρωτικό.
  • Αλλάζετε ρούχα συχνά όταν ιδρώνετε έντονα και ιδιαίτερα τα εσώρουχα και τις κάλτσες σας.
  • Μειώστε την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων ή ποτών, όπως καυτερή πιπεριά, κρεμμύδια, σκόρδο, αλκοόλ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποσμητικά σώματος με έκπτωση έως και 56%

Δυσοσμία στην Μασχάλη - Υπάρχει λύση!