Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βήχας - Tips για φυσική ανακούφιση

Συνήθως ο βήχας  αποτελεί ένα από τα πρώτα και πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης. Ωστόσο άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί ένας βήχας να επιμείνει είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή κάποια εποχιακή αλλεργία.

Ανάλογα την αιτία, ο βήχας χωρίζεται σε παραγωγικό, με έντονη παραγωγή φλέγματος και καταρροής, ή ξηρός χωρίς την παρουσία αυτών.

Δοκίμασε τις παρακάτω απλές και φυσικές λύσεις για να ανακουφιστείς άμεσα από επίμονο ξηρό ή παραγωγικό βήχα.

  • 1. Ζεστό γάλα Έχει βρεθεί ότι ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα στο οποίο μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι, αποτελεί ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό.
  • 2. Αιθέρια έλαια, εισπνοές ατμού ή εντριβή με αιθέρια έλαια βοηθούν στην άμεση ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση και τα συμπτώματα του βήχα και του κρυώματος. Ιδανικά προτίμησε έλαιο ευκάλυπτου, echinacea ή μέντα.
  • 3. Θυμάρι Έχει βρεθεί ότι το θυμάρι αποτελεί ιδανική θεραπεία για την καταπολέμηση του βήχα και των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Για να φτιάξεις ένα τσάι από θυμάρι ανακάτεψε λίγα θρυμματισμένα φύλλα σε ζεστό νερό. Μετά από 10 λεπτά βράσιμο, σούρωσε το μείγμα και πρόσθεσε λίγο μέλι και λεμόνι.
  • 4. Φυτικό σιρόπι με μέλι .Το μέλι αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο και την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση του επίμονου βήχα και του ερεθισμένου λαιμού. Δοκίμασε το αντιβηχικό σιρόπι της Kaiser με μέλι και βότανα, πλούσιο σε βιταμίνη C και απαλλάξου γρήγορα από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.
  • 5. Αμύγδαλα Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσεις το βήχα είναι η σκόνη από αμύγδαλα. Άλεσε μερικά αμύγδαλα και ανακάτεψέ τα ιδανικά με χυμό πορτοκαλιού. Πιες το μείγμα και επανέλαβε καθημερινά σαν φυσική θεραπεία για όσο διαρκεί ο βήχας σου.
  • 6. Λεμόνι Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λεμόνι με διαφορετικούς τρόπους για να ανακουφιστείς από το βήχα αφού έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Για άμεση ανακούφιση, πάρε μια χοντρή φέτα λεμονιού και πασπάλισέ με αλάτι και πιπέρι προσπαθώντας να ρουφήξεις τους χυμούς. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο αλλά σίγουρα θα βοηθήσει πολύ!
  • 7. Καραμέλες λαιμού .Αν ταλαιπωρείσαι από έντονο βήχα, μπορείς να βρεις γρήγορη ανακούφιση με φυτικές καραμέλες για το λαιμό. Από την εταιρία KAISER προτίμησε τις Eukalyptus Grune Minze με ευκάλυπτο και δυόσμο ή τις Salbei με φασκόμηλο και μελισσόχορτο, που καταπραΰνουν το βήχα, μαλακώνουν τον ερεθισμένο λαιμό και απελευθερώνουν την αναπνοή.
Βήχας - Tips για φυσική ανακούφιση