Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ας μάθουμε για την ... Μελατονίνη!

ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ

Η μελατονίνη είναι ένα χημικό μόριο το οποίο παράγεται  τόσο στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και στα ζώα, φυτά και μικρόβια. Αποκαλείτε ευρέος  και ως «ορμόνη του ύπνου» καθώς η παραγωγή της είναι μειωμένη κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται από το απόγευμα και εκτοξεύεται τη νύχτα, ρυθμίζοντας  έτσι την διαδικασία του ύπνου.

Επιπλέον η μελατονίνη είναι μία από της σημαντικότερες ορμόνες της επίφυσης:

  • δρα ως ασπίδα προστασίας κατά των καρδιακών επεισοδίων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης
  • δρα σε διάφορους τύπους καρκίνου όσο αφορά την απόκριση και θεραπεία
  • διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία της γηράνσεως
  • δρα ως αντιγηραντικός παράγοντας.

Τα αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι άτομα που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση έχουν κατά τις βραδινές ώρες χαμηλά επίπεδα μελατονίνης. Καθώς ανεβαίνουν τα επίπεδα μελατονίνης, μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. 

Ακόμα η χορήγηση της μελατονίνης μπορεί να εξουδετερώνει την οξειδωτική βλάβη και να καθυστερεί τη νευροεκφυλιστική διαδικασία της γηράνσεως. Με το πέρασμα των χρόνων ελαττώνεται η παραγωγή της μελατονίνης και τα επίπεδά της σε ηλικίες άνω τον 80 αντιστοιχούν μόνο στο 10% των επιπέδων σε ηλικίες των 20. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί οι ηλικιωμένοι πηγαίνουν νωρίτερα στο κρεβάτι, ξυπνούν νωρίς και έχουν περισσότερα προβλήματα με τον ύπνο τους από ότι τα παιδιά και οι νέοι.

Ας μάθουμε για την ... Μελατονίνη!