Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πως ανακυκλώνουμε σωστά τις συσκευασίες των καλλυντικών μας

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Όλες μας έχουμε πετάξει συσκευασίες καλλυντικών στον κάδο απορριμμάτων χωρίς να προσέξουμε αν είναι ανακυκλώσιμα ή όχι. Αν και έχουμε αρχίσει να ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερο στη χώρα μας, έρευνες δείχνουν πως αυτό συμβαίνει κυρίως με προϊόντα που προέρχονται από την κουζίνα μας. Γεγονός είναι, πως με λίγη προσπάθεια και ελάχιστο χρόνο μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά το περιβάλλον μας.

Η σωστή ανακύκλωση επίσης βοηθάει στη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

επίσης βοηθάει στη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας. Υπολογίζεται μάλιστα, πως η ανακύκλωση ενός πλαστικού μπουκαλιού σαμπουάν θα εξοικονομούσε αρκετή ενέργεια για να φρυγανίσουμε τρεις φέτες ψωμί. Φυσικά, για να ανακυκλώσουμε σωστά, πρέπει να γνωρίζουμε ποια προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν, αλλά και πώς:

3-STEP ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

1. Ετικέτες

Εξετάστε τις ετικέτες στα προϊόντα σας για να δείτε τι είναι ανακυκλώσιμο. Υπάρχουν τρεις βασικές ενδείξεις περιγραφής τις οποίες πρέπει να αναζητάτε:

⦁ Κλασικό τρίγωνο με σύμβολο βέλους (Mobius Loop): Αυτό σημαίνει ότι ένα αντικείμενο μπορεί να ανακυκλωθεί. Σε πλαστικά μπουκάλια, θα δείτε ένα παρόμοιο σύμβολο που έχει έναν αριθμό μέσα. Αυτοί οι αριθμοί (ένα έως επτά) δείχνουν από ποιο είδος πλαστικού αποτελείται η συσκευασία. Τα πιο ανακυκλώσιμα πλαστικά έχουν τον αριθμό ένα ή δύο.

⦁ Ανθρωπάκι που πετάει απόρριμμα σε κάδο (Tidyman): Αυτό το σύμβολο δεν σας λέει εάν μία συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί, αλλά μόνο ότι πρέπει να απορριφθεί πολύ προσεκτικά.

⦁ Green Dot: Το σύμβολο αυτό εμφανίζεται στη συσκευασία προϊόντων που πωλούνται σε ευρωπαϊκές χώρες και σημαίνει ότι οι παραγωγοί και οι προμηθευτές έχουν συμβάλει οικονομικά στην ανακύκλωση των συσκευασιών.

2. Ξεπλύνετε
Μόλις εξακριβώσετε ποιες από τις συσκευασίες καλλυντικών σας είναι ανακυκλώσιμες, θα χρειαστεί να τις ξεπλύνετε. Δοχεία με υπολείμματα προϊόντων δυσκολεύουν και πολλές φορές καθιστούν αδύνατη τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Πρώτα, αφαιρέστε όλα τα διαφορετικά μέρη της συσκευασίας (πχ. Καπάκια, αντλίες, ελατήρια). Μία παλέτα σκιών ματιών αποτελείται από το ακρυλικό καπάκι (το οποίο συνήθως ταξινομείται ως πλαστικό # 7), αλουμίνιο και τρία ακόμη είδη πλαστικού. Μόλις ξεχωρίσετε τα διαφορετικά μέρη, αφαιρέστε τα υπολείμματα προϊόντων ξεβγάζοντας σε ζεστό νερό και τρίβοντας με ένα σφουγγάρι εάν είναι απαραίτητο.

3. Ξεχωρίστε

Τοποθετήστε τα ανακυκλώσιμά σας σε διαφορετικές σωρούς. Σε μία σωρό, συγκεντρώστε χαρτόνι, δοχεία από γυαλί, μεταλλικά καπάκια, πλαστικά μπουκάλια (κατηγοριών ένα, δύο, και έξι) τα οποία ανακυκλώνονται κανονικά στους γνωστούς μπλε κάδους στις γειτονιές μας. Ωστόσο, για κενά δοχεία aerosol και πλαστικά στις κατηγορίες 3 – 5 και 7, θα πρέπει να ελέγξετε πιο συγκεκριμένα στο δήμο σας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΟΡΡΕΣ

Σχεδόν όλες οι συσκευασίες προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ είναι ανακυκλώσιμες. Αποφεύγουμε τις περιττές συσκευασίες (γι’ αυτό και όλα τα προϊόντα σώματος και μαλλιών ΚΟΡΡΕΣ κυκλοφορούν χωρίς κουτί) και χρησιμοποιούμε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε τα μεμονωμένα μέρη της συσκευασίας του να μπορούν εύκολα να διαχωριστούν και να ανακυκλωθούν.

Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντική η ειλικρινής επικοινωνία με τους καταναλωτές και για αυτό το λόγο, σε κάθε συσκευασία θα βρείτε τον πίνακα FORMULA FACTS, ο οποίος εκτός τη σύνθεση της φόρμουλας, παρουσιάζει και στοιχεία σχετικά με την ανακυκλωσιμότητα της συσκευασίας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ…

Πριν προβείτε στην ανακύκλωση, σιγουρευτείτε πρώτα πώς αξιοποιείτε στο έπακρο τα καλλυντικά σας και επεκτείνετε τη ζωή τους.

⦁ Σας τελειώνει το κραγιόν; Μπορείτε πάντα να το αναζωογονήσετε αναμειγνύοντάς το με ένα άλλο χρώμα ή μετατρέποντάς το σε gloss με την προσθήκη λίγης βαζελίνης. Εάν πάλι, έχει θρυμματιστεί η σκιά ματιών ή το ρουζ σας, μπορείτε να τα «επαναφέρετε στη ζωή» τρίβοντάς τα με λίγο οινόπνευμα.

⦁ Ορισμένα καλλυντικά έχουν εκπληκτικές γυάλινες συσκευασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην οργάνωση του μπάνιου για τα πινέλα μακιγιάζ, κεριά ή μπατονέτες.

Με τις παραπάνω συμβουλές, ελπίζουμε να βοηθήσαμε να κάνουμε τη ρουτίνα ομορφιά σας λίγο πιο φιλική προς τον πλανήτη!

 

https://gr.korres.com/el/categories/beauty/184?fbclid=IwAR0RS0ZMe-rP8mK_8pPrfWPTLdcu_Ee1AhehcoEZjq6ksb9L6o4LPccl1nY

Πως ανακυκλώνουμε σωστά τις συσκευασίες των καλλυν