Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Tα απαραίτητα του καλοκαιριού: Όλα όσα χρειάζονται για ένα ασφαλές & ξέγνοιαστο καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Κάποιους τους περιμένουν οι διακοπές, κάποιοι άλλοι θα μείνουν πίσω ή θα αρκεστούν σε μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας θέλουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το καλοκαίρι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ή ενοχλητικά συμπτώματα. Ας δούμε λοιπόν τα απαραίτητα συμπληρώματα για να εξασφαλίσουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι:

 

Προβιοτικά για την καλή λειτουργία του εντέρου

Το άγχος των διακοπών, η αλλαγή περιβάλλοντος, πιθανές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ή ακόμα τα κακοσυντηρημένα αλλοιωμένα τρόφιμα, το ανεπαρκές πλύσιμο φρούτων και λαχανικών κ.α. μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην φυσιολογική υγιή εντερική χλωρίδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση γαστρεντερικών συμπτωμάτων όπως για παράδειγμα η δυσκοιλιότητα ή οι διάρροιες, που εμφανίζονται συχνά στις διακοπές.

Ένα ενισχυμένο προβιοτικό συμπλήρωμα μπορεί να δώσει τη λύση, βοηθώντας στην εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας, στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και στην αποφυγή γαστρεντερικών διαταραχών.

 

Cranberry για την αποφυγή ουρολοιμώξεων

Η λήψη cranberry μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού, που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι προανθοκυανίδες που περιέχει αποτρέπουν τα βακτήρια που προκαλούν ουρολοίμωξη από το να προσκολληθούν στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος, οπότε αποβάλλονται ευκολότερα από το σώμα και έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος ουρολοίμωξης. Ο συνδυασμός του κράνμπερι με προβιοτικά, ενισχύει ακόμα περισσότερο την προστασία από λοιμώξεις του ουροποιητικού, καθώς τα προβιοτικά βοηθούν τον οργανισμό να διατηρεί φυσιολογικά επίπεδα ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων βακτηρίων στο ουροποιητικό και στον γυναικείο κόλπο. Συγκεκριμένα βακτήρια όπως οι λακτοβάκιλλοι που είναι τα κυρίαρχα φιλικά βακτήρια της ανθρώπινης χλωρίδας, διαθέτουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην αποφυγή των λοιμώξεων.

 

Μαγνήσιο για τις κράμπες

Το καλοκαίρι, οι μυϊκές κράμπες εμφανίζονται συχνότερα λόγω της έντονης εφίδρωσης, της αφυδάτωσης, της έλλειψης ηλεκτρολυτών και της επίδρασης της ζέστης στην κυκλοφορία του αίματος. Οι υπέρβαροι, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, όσοι δεν πίνουν αρκετό νερό και όσοι εργάζονται ή γυμνάζονται κάτω από τον ήλιο, έχουν υψηλότερο κίνδυνο κραμπών.

Επειδή οι κράμπες συμβαίνουν όταν ένας μυς δεν μπορεί να χαλαρώσει σωστά λόγω έλλειψης μαγνησίου ή καλίου, αν παθαίνετε συχνά κράμπες μπορεί να βοηθήσει η λήψη τροφών που είναι πλούσιες σε κάλιο (π.χ. μπανάνες και πορτοκάλια), μαγνήσιο και ασβέστιο. Η λήψη ενός σκευάσματος μαγνησίου βοηθά στη μυϊκή χαλάρωση και στη μείωση των κραμπών.

 

Πολυβιταμίνη για τόνωση και ενέργεια

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η ανέμελη εποχή που χαλαρώνουμε και ξεχνάμε ή μεταθέτουμε υποχρεώσεις και σκοτούρες για το φθινόπωρο, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραμελούμε την υγεία μας. Μία πολυβιταμίνη παρέχει όλα τα πολύτιμα συστατικά που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού, ενώ προσφέρει ενέργεια και τόνωση, ελαττώνει την κόπωση, μειώνει το οξειδωτικό στρες και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

 

Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση

Εξαιτίας της ζέστης και της έντονης εφίδρωσης η απώλεια ηλεκτρολυτών μέσω των σωματικών υγρών είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η αναπλήρωσή τους. Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς συμμετέχουν σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Μπορούμε να τους λαμβάνουμε μέσα από τροφές όπως οι μπανάνες, το γάλα, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά κ.α., όμως στις περιπτώσεις όπου η άθληση είναι έντονη, η διατροφή κακή και ελλιπής και το νερό που πίνουμε ανεπαρκές, τότε η χρήση συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών είναι σημαντική.

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Βάλλυ Καλοζούμη, Ομοιοπαθητικός

Tα απαραίτητα του καλοκαιριού: Όλα όσα χρειάζονται