Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Υπερτροφές και πρωινό!

Καθώς σήμερα η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο απαιτητική, προϋποθέτει να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας με ένα σωστό πρωινό.

Με τον όρο υπερτροφές ή superfoods αναφερόμαστε σε τροφές με υψηλή διατροφική αξία, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Συνήθως μία μικρή ποσότητα από τις συγκεκριμένες υπερτροφές  αρκεί για να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε σε μια δύσκολη μέρα.

Κάποιες από τις υπερτροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στο πρωινό μας είναι:

  • Η βρώμη που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, β-γλυκάνες και ιχνοστοιχεία, ενώ είναι μία ιδανική επιλογή για άτομα με δυσκολία στην πέψη, διότι βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου.
  • Ο λιναρόσπορος που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.
  • Οι σπόροι chia που είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, βόριο και αντιοξειδωτικά.
  • Η κινόα είναι μια πλήρης τροφή πρωτεΐνης, αποτελεί καλή πηγή διαιτητικών ινών και φωσφόρου, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και σίδηρο.
  • Τα μούρα τα οποία είναι μία οικογένεια με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ,  μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μειώσουν μια φλεγμονή.
  • Το ιπποφαές που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ και  Ω3 μέγα λιπαρά οξέα.
  • Οι ξηροί καρποί (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους)  είναι μία υπερτροφή που έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών ανάλογα το είδος του καρπού, όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Τις παραπάνω τροφές μπορείτε να τις καταναλώσετε όπως είναι ή και σε άλλες μορφές όπως

Υπερτροφές και πρωινό!