Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα Ω3 συνδέθηκαν με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε μεσήλικες

Η λήψη Ω3 λιπαρών οξέων από μεσήλικες συνδέθηκε με καλύτερη δομή εγκεφάλου και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neurology. 

 

Στη μελέτη συμμετείχαν 2000 άνθρωποι μέσης ηλικίας 46 χρονών χωρίς άνοια και χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, οι οποίοι έκαναν εξετάσεις αίματος και εγκεφάλου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν υψηλά επίπεδα Ω3 στο αίμα πέτυχαν υψηλότερα σκορ σε γνωσιακά τεστ, ενώ είχαν και μεγαλύτερο σε μέγεθος ιππόκαμπο (την περιοχή του εγκεφάλου που παίζει ρόλο στη μνήμη και στη σκέψη). 

 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Claudia Satizabal, «υπάρχουν μελέτες που δείχνουν αυτή τη συσχέτιση σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι και οι νεότεροι άνθρωποι που λαμβάνουν Ω3 μέσω της διατροφής τους, προστατεύουν τον εγκέφαλό τους από πολλούς δείκτες γνωσιακής έκπτωσης των μεσηλίκων».

 

 

Πηγή:

https://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-f/ta-o3-synde9hkan-me-meiomeno-kindyno-emf/26130?fbclid=IwAR2hvNi4NAN7wDxmmb3cza96pgguhxNzWRUG7qpCV6sppWbbZK-BNippm80

Τα Ω3 συνδέθηκαν με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άνο