Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Περιποίηση επιδερμίδας το Χειμώνα

Ο Χειμώνας είναι εχθρός της επιδερμίδας! Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κρύος αέρας κλονίζει τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας. Συνδυαστικά με τη χρήση μέσων θέρμανσης στους εσωτερικούς χώρους η επιδερμίδα αφυδατώνεται και χάνει τη φυσική της υγρασία!

Από τον πιο ξηρό τύπο επιδερμίδας μέχρι και τα λιπαρά δέρματα επηρεάζονται από τις συνθήκες που επικρατούν στους Χειμερινούς μήνες.

Το Pharmatip σας προτείνει μερικά TIPS για το πως μπορείτε να προφυλάξετε την επιδερμίδα σας από τα αρνητικά του Χειμώνα:

• Βαθύς καθαρισμός με πλούσια καθαριστικά

Ο σωστός και βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας μπορεί να γίνει σύμμαχος. Προτιμήστε καθαριστικά σε μορφή balm ή πιο ελαιώδη που ηρεμούν το δέρμα, αλλά ταυτόχρονα το καθαρίζουν σε βάθος. Αποφύγετε τα οξέα και τις δραστικές ουσίες ειδικά αν έχετε ξηρή επιδερμίδα. Να θυμάστε, όσο πιο πλούσια η σύνθεση, τόσο το καλύτερο! 

• Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Αφού τελειώσουμε τη ρουτίνα καθαρισμού της επιδερμίδας, συνεχίζουμε με το βασικότερο κομμάτι που είναι η ενυδάτωση. Ουσία ήρωας σ’ αυτή τη διαδικασία είναι το υαλουρονικό οξύ. Επιλέξτε ένα serum με υαλουρονικό οξύ, μια ουσία που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί εως και 1000 φορές το βάρος της σε υγρασία! Φανταστείτε αυτή την αίσθηση στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας.

Στη συνεχεία, εντάξτε στη ρουτίνα σας ένα έλαιο, υπάρχουν έλαια ακόμα και για λιπαρές επιδερμίδες, αλλά σίγουρα οι ξηρές, μόλις τα ανακαλύψουν, θα τα λατρέψουν. Το έλαιο έχει την ιδιότητα, πέρα του να ενυδατώνει περισσότερο την επιδερμίδα, να σφραγίζει την ενυδάτωση που ήδη προσφέραμε στο δέρμα μας!

• Ανάπλαση της επιδερμίδας

Μετά τη βάση της ενυδάτωσης ήρθε η στιγμή για τη κρέμα μας. Όσο πιο ξηρή επιδερμίδα τόσο πιο πλούσια πρέπει να είναι η σύνθεση της κρέμας. Αναζητήστε κρέμες πλούσιες σε λιπίδια, από έλαιο argan αν είναι πιο ξηρή ή με έλαιο αβοκάντο για πιο λιπαρή επιδερμίδα. Αν επιθυμείτε και αντιγηραντική δράση, τότε επιλέξτε να έχει βιταμίνη Ε, ρεσερατρόλη ή ισοφλαβόνες. Μπορείτε αν θέλετε για τη περίοδο του Χειμώνα να δοκιμάσετε εξειδικευμένες κρέμες ανάπλασης.

Επιπλέον, στη βραδινή ρουτίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια μάσκα ενυδάτωσης, ιδανικά μια overnight mask, απλώνετε την ποσότητα που χρειάζεται και την αφήνετε όλο το βράδυ να ενυδατώσει την επιδερμίδα σας.

• Δε ξεχνάμε τα χείλη

Τα χείλη είναι το μέρος του προσώπου μας που ταλαιπωρείται περισσότερο το Χειμώνα. Επιλέξτε ένα balm χειλιών με πλούσια σύνθεση και απλώστε μια παχιά στρώση το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Προτιμήστε συνθέσεις που να περιέχουν μέλι αλλά και βούτυρα όπως βούτυρο κακάο ή καριτέ. Αποφύγετε προϊόντα με παράγωγα πετρελαίου και τεχνητά αρώματα.

 

• EXTRA TIP

Το ιαματικό νερό δυναμώνει άμεσα τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και σας ανακουφίζει από την αίσθηση τραβήγματος. Μπορείτε να το έχετε στη τσάντα σας για όλες τις ώρες της ημέρας.

Περιποίηση επιδερμίδας το Χειμώνα