Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δυσανεξία στη λακτόζη

  • Η δυσανεξία στη λακτόζη συγκεκριμένα, αφορά την κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός ενός ανθρώπου αδυνατεί να μεταβολίσει τη λακτόζη και δεν μπορεί να διασπάσει όλη την ποσότητα που προσλαμβάνει.
  • Περίπου το 65% των ενηλίκων έχουν κάποιο βαθμό δυσανεξίας στη λακτόζη.
  • Αυτή η αδυναμία οφείλεται στην έλλειψη του ενζύμου λακτάση, που κανονικά παράγεται από κύτταρα του λεπτού εντέρου.
  • Αν δεν υπάρχει αρκετή λακτάση, τότε η λακτόζη συνεχίζει αναλλοίωτη την πορεία της στο παχύ έντερο.
  • Εκεί τα βακτήρια του παχέος εντέρου τη μετατρέπουν σε λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου, µε ταυτόχρονη παραγωγή αερίων (διοξειδίου του άνθρακα, υδρογόνου και μεθανίου).

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα από τη δυσανεξία στη λακτόζη ποικίλουν. Η εμφάνισή τους συνήθως ξεκινά 30 λεπτά έως 2 ώρες αφότου καταναλώσετε γάλα ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, τα συμπτώματά σας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Φούσκωμα
  • Πόνο ή κράμπες
  • Γουργουρητό στην κοιλιά
  • Αέρια
  • Διάρροια
  • Εμετό

Αντιμετώπιση

  • Δεν υπάρχει θεραπεία για τη δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Η αφαίρεση των τροφών με λακτόζη ή η αντικατάσταση τους με προϊόντα χωρίς λακτόζη μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όσο αφορά την δυσανεξία στην λακτόζη και τον χρόνιο αποκλεισμό της από την διατροφή, είναι ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή έλλειψη θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο, η βιταμίνη D3 και Β3, οι πρωτεΐνες, τα αμινοξέα κ.α.

Για να προλάβετε την έλλειψη, μπορείτε να στραφείτε στην κατανάλωση μη γαλακτοκομικών προϊόντων που περιέχουν ασβέστιο:

  • Μπρόκολο, μπάμιες, λάχανο.
  • Κονσερβοποιημένες σαρδέλες, τόνο και σολομό.
  • Ενισχυμένα με ασβέστιο χυμούς και δημητριακά.
  • Ενισχυμένα με ασβέστιο προϊόντα σόγιας, όπως γάλα σόγιας, τόφου και κύαμο σόγιας.
  • Αμύγδαλα.
  • Συμπληρώματα βιταμινών.
Δυσανεξία στη λακτόζη