Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Διατροφή και Ενίσχυση της Γονιμότητας

Το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και αντίστοιχα πολλές είναι και οι θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, με τους οποίους αποδεδειγμένα μπορεί να ενισχυθεί η γονιμότητα και να οδηγηθεί έτσι στην απόκτηση παιδιού.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για την βελτίωση της  γονιμότητας. Μερικές  αλλαγές  στη  διατροφή και στον τρόπο ζωής  μπορούν να  μας  βοηθήσουν  στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Εμπλουτίστε το οργανισμό σας με περισσότερο ακόρεστα λιπαρά αντί για τρανς και κορεσμένα (ελαιόλαδο, φυτικά έλαια, έλαια καρπών, αβοκάντο και λιπαρά ψάρια αντί για ζωικό λίπος, βούτυρο, επεξεργασμένα προϊόντα και τηγανιτά)
  • Εμπλουτίστε το οργανισμό σας σύνθετους υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες βοηθάνε τον οργανισμό να απελευθερώσει  περίσσιες ορμόνες και να ισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μερικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες  είναι  προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά και όσπρια.
  • Δώστε εμφαση σε βιταμίνες και μέταλλα όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο. Ενδεικτικές πηγές τους που αναφέρθηκαν σε διατροφικά μοντέλα τα οποία συσχετίστηκαν θετικά με τη γονιμότητα είναι τα φυτικά τρόφιμα όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αλλά και τα πλήρη γαλακτοκομικά.
Διατροφή και Ενίσχυση της Γονιμότητας