Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Γιατί αρρωσταίνουμε συχνά τον χειμώνα;

Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα αρρωσταίνουμε πιο συχνά.

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Allergy and Clinical Immunology», οι ερευνητές μιλούν για επιστημονική ανακάλυψη, καθώς μπορεί να έχουν βρει τον βιολογικό λόγο που παθαίνουμε περισσότερες ασθένειες του αναπνευστικού το χειμώνα. Αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ο κρύος αέρας βλάπτει την ανοσολογική απόκριση που εμφανίζεται στη μύτη.

Πιο συγκεκριμένα, η μύτη μας απελευθερώνει μια ομάδα κυττάρων, η οποία λειτουργεί ως ομάδα δράσης «πρώτης γραμμής» και εξολοθρεύει τα βακτήρια που καταφέρνουν να εισχωρήσουν στη μύτη με την εισπνοή. Αφού εξολοθρεύσουν τους ανεπιθύμητους εισβολείς, τα κύτταρα αυτά αποβάλλονται από τη μύτη με τη μορφή της ρινικής βλέννας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να σκοτώσει σχεδόν το 50% των κυττάρων που καταπολεμούν τα βακτήρια και τους ιούς μέσα στα ρουθούνια.

Άλλοι λόγοι είναι ότι:

  • Τον χειμώνα λόγω του κρύου, υπάρχει συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους, οι χώροι αυτοί δεν αερίζονται ικανοποιητικά και η διασπορά των ιών με τα σταγονίδια γίνεται πολύ πιο εύκολα.
  • Τον χειμώνα που ο καιρός είναι πιο ψυχρός και ξηρός οι ιοί είναι πιο σταθεροί και παραμένουν περισσότερο στον αέρα με αποτέλεσμα την πιο εύκολη μετάδοση τους.
Γιατί αρρωσταίνουμε συχνά τον χειμώνα;